En el marc de la Setmana de la Ciència 2019, coordinada per la Univesitat de Vic- Universitat Central de Catalunya, el passat dimecres 13 de novembre es va dur a terme un conjunt de tallers que estan en relació amb les tasques de restitució agroecològica i agricultura social que fa temps que està implementant la Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat al Camp dels Ametllers del mas El Colomer de Taradell.

Al llarg del matí, es van impartir tres tallers sobre l’ofici de pagès: (1) conèixer les feines i les eines de l’any agrícola, (2) identificar cereals i (3) sembrar cereals de cicle llarg. Els mestres dels tallers van ser usuaris d’Osonament, que col·laboren habitualment en el manteniment del camp, amb el suport d’investigadors de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i de pagesos experimentats dels Tonis de Taradell. En aquesta ocasió, també va haver-hi la coordinació de les arqueòlogues del jaciment arqueològic del Camp de les Lloses de Tona, que van gestionar la part de la sembra. Els alumnes van ser altres usuaris dels serveis d’Osonament, persones interessades en el patrimoni agrari, tangible i intangible, i els alumnes d’Història Econòmica Mundial, de primer d’Administració i Direcció d’Empreses de la UVic-UCC.

Dejar un Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*
*