COL·LECCIONS D’EINES I PANS TRADICIONALS

El Museu del Pa es troba al carrer Major de Tona on hi ha la fleca familiar de Joaquim Sañé, qui l’any 1982 el va fundar empès per l’amor cap a la professió.

En aquest museu hi ha recopilades més de tres-centes eines relacionades amb la producció del pa, des de les que es feien servir a les cases de pagès fins a les eines i estris de les fleques, moltes procedents de la fleca familiar amb un segle d’història.

També hi ha una de les col·leccions de pans tradicionals més completa de Catalunya formada per tres-cents pans tradicionals, elaborats majoritàriament a les comarques catalanes, però també recollint una notable varietat d’Espanya i una mostra dels que es consumeixen a diferents parts del món.

HISTÒRIA DEL PA

El Museu del Pa també té una part dedicada a la història del pa. A través de diorames i explicacions didàctiques, es recorre l’origen del pa durant la revolució neolítica, passant per Egipte, Roma i fins a l’edat mitjana europea. Per a mi la part històrica és la més important perquè es veu l’evolució del pa Joaquim Sañé – Museu del Pa