Alzinar de la Roca
Taradell

0730-LALZINAR-DE-LA-ROCA-2014

L’Alzinar de la Roca és un espai de difusió de cultura i tradició. En els darrers trenta anys s’han recopilat, recuperat i resturat de forma voluntària una setantena de carruatges. Actualment és la seu dels Tonis de Taradell.

Cabanya de la Roca
Taradell

LALZINAR-DE-LA-ROCA

Antiga seu de la Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat. Al seu interior s’hi conserva l’espai museïtzat per l’ocació i, a l’exterior, s’hi pot veure l’era que ses va recuperar durant les tasques de millora.

Casa Museu Verdaguer
Folgueroles

casa-museu-verdaguer

La Casa Museu Verdaguer forma part de la casa familiar on el poeta romàntic Jacint Verdaguer (1845-1902) va viure els primers anys de la seva vida. Les diverses cambres del pis reprodueixen elements de la vida quotidiana d’un poble rural de la Plana de Vic.

El Camp de les Lloses
Tona

Camp de les Lloses

El jaciment El Camp de les Lloses exemplifica un dels pocs paradigmes arqueològics conservats a Catalunya de poblament militar. S’hi han trobat les eines agrícoles utilitzades fa 2100 anys així com llavors de l’època.

Mas el Colomer
Taradell

EL-COLOMER

Antic mas del terme de Taradell datat entre els segles XI i XII. Des dels anys 70 s’han completat col·leccions de patrimoni agrícola: el Museu del Blat i les col·leccions cistells i eines agrícoles. L’ús d’un dels seus camps, el dels Ametllers, és experimental.

Museu del Pa
Tona

museu-del-pa

El Museu del Pa es troba al carrer Major de Tona on hi ha la fleca familiar de Joaquim Sañé, qui l’any 1982 el va fundar. Hi ha recuperat més de 300 eines relacionades amb la producció del pa i més de 300 varietats de pans tradicionals. A més, compta amb una part dedicada a la història del pa.