La Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat es nudreix de diversos centres ubicats a la comarca d’Osona. N’hi ha que aporten el patrimoni, d’altres aporten l’estudi i la visió científica, i d’altres que ajuden a fer-ne la difusió. Gràcies al treball conjunt de tots aquests centres fem visible el potencial i el valor de l’Ecomuseu del Blat.

CENTRES PATRIMONIALS

En formen part aquelles col·leccions d’elements mobles relacionats amb la vida rural, museïtzades i ubicades en un espai visitable permanentment, ja sigui en un horari fix o bé a través de reserva prèvia.

forn pa

CENTRES D’ESTUDI

Són els equips d’investigació que tenen per objecte d’estudi el patrimoni rural i l’evolució de les formes de vida de la pagesia a través de l’etnografia, la història, la geografia, l’economia, la lingüística, la biologia, l’agronomia i altres disciplines que s’hi relacionin. També vetllen per la seva recuperació, conservació i difusió, un ric patrimoni material i immaterial que cal preservar per transmetre a les generacions futures i del qual podem aprendre per transformar la societat.

CENTRES DE DIFUSIÓ

Totes aquelles entitats que es dediquen principalment a difondre el patrimoni rural tenint cura de col·leccions i realitzant tasques de difusió sobre la mateixa temàtica ja sigui en unes dates concretes o bé al llarg de tot l’any. També en formen part aquelles empreses d’àmbit agroalimentari que vetllen per implantar i difondre mètodes agraris i de transformació d’aliments basats en els coneixements patrimonials.

batre