EQUIPAMENT RESTAURAT AMB INFORMACIÓ SOBRE LA XARXA

Molt a prop de la Masia de la Roca de Taradell i a toca de l’Alzinar de la Roca hi ha una cabanya. Aquest espai va ser la seu de la Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat durant un temps després de ser restaurat (2013-2014) i inaugurat l’any 2015.

Actualment, no està operativa però al seu interior s’hi conserva l’espai museïtzat per l’ocació i una petita exposició en reconeixement a l’escploper Jordi Coll. A l’exterior s’hi pot veure l’era que ses va recuperar durant les tasques de millora.

Aquesta cabanya es va construir al segle XVIII arran de l’especialització en la producció de cereals dels masos de la comarca. S’utilitzava per tenir les garbes a aixopluc i conservar-les ben eixutes al costat de la zona on es feien els pallers, fins el dia de la batuda. Passat el període de la collita, l’edificació s’utilitzava per guardar farratges i tenir-hi animals tancats.

producció de cereals dels masos de la comarca. S’utilitzava per tenir les garbes a aixopluc i conservar-les ben eixutes al costat de la zona on es feien els pallers, fins el dia de la batuda. Passat el període de la collita, l’edificació s’utilitzava per guardar farratges i tenir-hi animals tancats.