Passant dels Tonis

Els Tonis de Taradell disposen de prop de 70 carruatges i eines del camp que s’han restaurat des de 1995, amb l’esforç desinteressat dels membres de la comissió i de col·laboradors externs. Alguns són propietat de la comissió i altres estan cedits per particulars. En paral·lel, també s’han promogut inventaris de les eines utilitzades pels carreters, els guarniments presents a la Masia El Colomer del municipi.

Tallers del cicle agrícola

Al llarg de l’any es programen una sèrie de tallers per restituir amb el màxim de fidelitat històrica les feines de pagès a la Plana de Vic. En ells s’aprèn a segar a mà, garbejar amb carro, batre a pota, moldre els cereals propis de l’època i elaborar el pa tal com s’havia fet a la zona al segle XVIII.

Taller de llaurar i sembrar amb alumnes de l’EFP Quintanes a Mas El Colomer de Taradell

Festes del segar i del batre

Cada mes de juliol des de 2011 s’organitza el taller del segar al mas El Colomer de Taradell. Durant un dia es restitueixen les eines i les feines de la collita anteriors a la revolució del tractor i les màquines de batre. Una altra població que celebra aquesta festa és Santa Eulàlia de Riuprimer. De fet, és la primera que es va fer a la plana de Vic.